Olof Larsson på Nymans Ur om Rolex

Olof Larsson på Nymans Ur har länge haft Rolex som favoritmärke när det kommer till snygga klockor som gör intryck. För länge sedan, när Nymans Ur endast sålde Rolex, så kallades Olof Larsson för "Rolex Olof". Det är ett gammalt smeknamn som har hängt kvar, säger Olof i en intervju med finest.se.

Rolex har markerat sig inom klockbranschen som ett av det mest exklusiva märke som levererar ur av högsta kvalité. När man ser stora stjärnor i filmer och på evenemang så är det oftast en Rolex klocka som smyckar deras handled. Det finns flera olika modeller av Rolex-klockor; vissa passar bättre vid dykning, andra är formade att ge starka intryck på beundrare med diamanter och andra juveler. Det finns en Rolex för varje typ av person i världen.

Historen om Rolex



Ursprunget till namnet "Rolex" är oklart och det mesta tyder på att namnet var påhittat. År 1908 så registrerade Hans Wilsdorf varumärket "Rolex" i Schweiz. Bolaget "Rolex" registrerades in förrän i slutet av 1915. Tillsammans med Hans svåger, Alfred Davis, så tillverkade de klockor av hög kvalité för den tiden. Deras tidigare klockor var märkte med "W&D", som stod för Wilsdorf and Davis.

Företaget flyttades sedan vidare till Genève 1919 och etablerades under ett nytt namn, Rolex Watch Company. Namnet på företaget har tagit flera olika vändningar men landade till slut på Rolex, SA. När skatter och exporttullar drev upp kostnaderna på metaller som användes för tillverkandet av klockorna så flyttades företaget ut ur Storbritannien.

Genom åren så har Rolex varit med i flera innovativa metoder och designer som fortfarande används idag. Ett av det mest omtalade var världens första damm- och vattensäkra boett som fortfarande används i dagens modeller för att skydda klockan mot skador.

Olof Larssons relation med Rolex-klockor

Olof Larsson har länge beundrat uren som Rolex producerar, alltid av världskvalité och med användbara funktioner. En stor del av Olofs karriär har omfattats av märket vilket gör att han har ett utmärkt öga för bra klockor. "Hela världen borde äga minst en Rolex" säger han i en intervju. Bra klockor är ett måste för att göra ett starkt intryck på personer man möter. Det ger en signal av stabilitet, man har koll på sin tid och planerar sin dag. Det visar på att man lägger ner tid på att göra sig presenterbar. Och framför allt så är det riktigt snyggt! 

Kommentarer

Populära inlägg